Preguntes freqüents

En aquesta secció trobaràs les preguntes més freqüents referents al voluntariat de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Si necessites més informació o tens alguna incidència tècnica pots contactar amb nosaltres a través del formulari de contacte.

Què és La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio és un projecte solidari impulsat per la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Però La Marató va més enllà de l'obtenció de fons. Fa una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.

Quin dia serà La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Tindrà lloc el diumenge 17 de desembre de 2023.

Com funciona el sistema d'inscripció de persones voluntàries a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Per participar en la 32a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es posa en marxa un sistema de preinscripció.

La inscripció com a persona voluntària no és immediata sinó que cal fer una preinscripció per participar al sorteig de les places disponibles.

El període de preinscripció s’obrirà el 3 d’octubre amb les places disponibles per a totes les persones que vulguin fer de voluntàries a la 32a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El 25 d'octubre es farà el sorteig del número de tall entre totes les persones preinscrites i es farà una primera adjudicació de places.

 

Qui pot fer voluntariat?

Per fer voluntariat a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio només cal ser major de 18 anys.

Com fer voluntariat a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Fer voluntariat a La Marató és molt senzill, només cal que facis la teva preinscripció al formulari disponible del 3 al 24 d'octubre.

 

 

Com es pot consultar, modificar o donar-se de baixa com a persona voluntària de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Un cop registrat trobaràs a la part superior dreta de la pàgina web un botó que diu ACCEDIR. Introdueix el teu DNI/NIE i contrasenya per consultar les teves dades, modificar-les, acceptar la plaça o donar-te de baixa com a persona voluntària. En el mateix espai podràs accedir a la formació en línia (obligatòria per a totes les persones que participen com a voluntàries)  
 

Com puc saber els resultats del sorteig?

El mateix dia en què es fa el sorteig es publicarà el resultat a la pàgina web de marato.voluntariat.org

Com funciona el sorteig?

Un cop finalitzat el termini de preinscripció es farà un sorteig públic que determinarà el número de tall a partir del qual s'assignaran les places entre les persones preinscrites, segons l'ordre i les preferències escollides.

Per cada persona es validarà la seva primera opció; si d’aquesta opció no queden places lliures el sistema validarà la segona opció i l’adjudicarà si està lliure, i si d’aquesta segona opció tampoc no hi ha places lliures es quedarà en llista d’espera per a possibles baixes.

Quan se sap si tinc plaça assignada a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Una vegada el sistema hagi adjudicat una plaça, la persona rebrà un correu electrònic indicant la plaça assignada, que caldrà acceptar.

El sol fet de rebre el correu electrònic notificant l’assignació d’una plaça no té validesa si no s’accepta la plaça, per tant cal estar molt atent i acceptar la plaça dins del límit per a fer-ho: si la plaça no es confirma en 72 hores es perdrà i s’adjudicarà a una altra persona.

Què passa si no tinc plaça?

Les persones sense plaça assignada passaran a una llista d'espera. Aquesta llista estarà activa fins al 8 de desembre.

En el cas que alguna persona es doni de baixa un cop hagi finalitzat el procés d’assignació, s’oferirà la plaça a la llista d’espera o per inscripció directa a través de la pàgina web marato.voluntariat.org

On són les seus telefòniques de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

La Marató té 4 seus telefòniques, que corresponen a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona:

 • Barcelona: Palau número 1 de la Fira de Barcelona, Recinte de Montjuïc. 
 • Girona: Palau de Congressos de Girona (Passeig de la Devesa, 35).
 • Lleida: Universitat de Lleida (plaça Víctor Siurana,1).   
 • Tarragona: Tinglado número 1 del Port de Tarragona.

 

A la seu de Barcelona hi ha aparcament reservat per a persones amb mobilitat reduïda. Cal omplir el formulari de contacte per accedir a aquest aparcament reservat.

Quines tasques es poden fer el dia de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

 • Atenció telefònica (atendre les trucades de particulars i empreses que volen fer donatius).
 • Cap de taula (recollir les butlletes i aclarir dubtes a les persones que atenen les trucades).
 • Separadors (revisar les butlletes).
 • Servei d’ordre (ajudar a fer els moviments de voluntaris per dins les seus).
 • Servei d’àpats (preparar el menjar per a les persones que esperen per realitzar la seva tasca).
 • Missatgers (completar el circuit de les butlletes i la logística).
 • Servei d'atenció als convidats (acollir, acompanyar i assessorar en la tasca d'atenció telefònica)

En quines tasques poden col·laborar les persones amb dificultats d'audició, mobilitat o visió?

 • Les persones amb dificultat d’audició, convé que no facin la tasca d’atenció telefònica, ja que és necessari garantir la comprensió correcta de les dades donades telefònicament.
 • Les persones amb dificultat de mobilitat, convé que no facin les tasques de servei d’ordre ni de missatgers, ja que és imprescindible bona mobilitat per desenvolupar-les correctament.
 • Les persones amb dificultat de visió, convé que no facin tasques d’atenció telefònica, ni de separadors, ja que és necessari garantir que s'omplen de forma correcta tots els camps de les butlletes.

Quins són els horaris de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

La Marató té lloc al llarg de tot el diumenge 17 de desembre, el darrer torn de la seu de Barcelona acaba a l’ 01:30 h del dilluns 18 de desembre. Hi ha diferents torns i horaris segons cada seu, consulta els horaris aquíHas de tenir en compte que cal estar a la seu una hora abans de començar el teu torn.

Quina és la llengua vehicular de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

La llengua vehicular de La Marató és el català, i cal garantir que qualsevol voluntari o voluntària d’atenció telefònica pugui atendre i respondre en català.

Per a què serveix la formació?

Totes les persones que vulguin participar a La Marató han de fer una formació prèvia. Aquest any la formació és exclusivament en línia, i garanteix que les persones voluntàries col·laborin de forma efectiva durant l'esdeveniment. En el cas de no completar la formació l'organització es reserva el dret a denegar la plaça assignada.

La formació s'ha de fer, un cop es tingui un plaça assignada, a l'espai d'usuari de la pròpia plataforma d'inscripcions.

Puc utilitzar tots els navegadors? Haig de realitzar algun ajustament?

Per poder accedir correctament a totes les funcions i serveis de la pàgina web, s'ha d'utilitzar un dels següents navegadors

 • Chrome 54+
 • Mozilla Firefox 55+
 • Microsoft Edge: 80+

Si el sistema no et permet la preinscripció o l'accés a la plataforma pots comunicar-te amb la DGACC a través de la Bústia d'incidències.

Què passa si no rebo el correu electrònic de confirmació?

Si no reps el correu electrònic de confirmació de la preinscripció, revisa la carpeta de correu brossa del teu servidor de correu electrònic, alguns filtres de correu brossa són més agressius que d'altres amb la identificació.

A més pots consultar, al teu espai d'usuari, tots els correus que t'ha enviat el sistema de forma automàtica a "Comunicats", que et marcarà si tens algun pendent d'obrir.